Waarom?

Sportmassage wordt toegepast om verschillende doeleinde te bereiken. Namelijk om je spieren te activeren voor een inspanning, om je spieren tijdens activiteit goed doorbloed te houden en om na activiteit vermoeidheidsklachten te verhelpen.

Door Sportmassage worden afvalstoffen zoals melkzuren sneller afgevoerd waardoor pijn en kramp sneller verholpen zullen zijn.

Sportmassage zal niet worden toegepast na een zeer belastende training waarbij er grote kans is geweest op spierscheuren. Hier zal eerst een paar dagen rust genomen moeten worden voordat de sportmassage plaats kan vinden.

Voor wie?

Sportmassage is er voor iedereen die het beste met zijn lichaam voor heeft. Een topsporter die twee keer per dag een training moet doorstaan kan een sportmassage gebruiken om sneller te herstellen. Maar ook iemand die de hele dag op kantoor moet zitten en s ’avonds last heeft van zijn rug kan zijn verlichting vinden door een sportmassage.

Sportmassage helpt je lichaam in balans te houden!

Wanneer?

Voor het sporten
Door Sportmassage worden spieren voorbereid om te kunnen presteren. De doorbloeding wordt op gang gezet wat resulteert in een beter functioneren wat de kans op blessures verminderd.

Tijdens het sporten
Tijdens activiteit van je spieren lopen deze vol met bloed en afvalstoffen. Om optimaal te kunnen functioneren kan sport massage zorgen voor ontspanning en betere doorbloeding waardoor je langer kan presteren met het hoogste rendement.

Na het sporten
Na het sporten zal sportmassage ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer hersteld bent van je inspanningen. Door de sportmassage worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en kan je lichaam sneller herstellen. Het gevolg hiervan is dat je sneller fit bent om opnieuw te kunnen trainen/sporten.